Tandprotes Norrköping

Ersätt dina förlorade tänder

Barn ska belönas på sitt allra första besök hos tandläkare i Jönköping

Tandläkare i Jönköping får då och då träffa en helt ny liten patient som kommer på sitt allra första tandläkarbesök. Det är en stor dag som ska firas!

Att gå på sitt första tandläkarbesök är något de flesta barn tycker är mycket pirrigt. Kanske till och med lite nervöst, men med rätt förberedelse kan det bli en helt och hållet positiv upplevelse. Och ja, de flesta tandläkare delar fortfarande ut en liten belöning till barnen när de är klara.

De flesta som föddes på 70- och 80-talen har starka minnen från det där klistermärket som man fick välja ut i en särskild burk när man genomfört ett tandläkarbesök. För många var det hela anledningen till att man över huvud taget gick med på att följa med till tandläkaren. I dag har många tandläkare uppgraderat presenten till en liten plastleksak, men systemet är detsamma.

Barn hos tandläkare – ge uppmuntran och belöning för positiv förstärkning

Barn behöver uppmuntran. Att få en liten present när man varit duktig hos tandläkaren betyder inte att man är bortskämd. Det innebär att tandläkaren blir förknippad med något positivt, vilket är mycket viktigt. Det är inte bra om ett barn utvecklar tandvårdsfobi på grund av dåliga erfarenheter som liten.

Tandläkare i Jönköping är generellt mycket erfarna och duktiga på att bemöta små barn som går till tandläkaren för första gången. Om du vill kan du som förälder ringa till kliniken och fråga exakt vad som kommer hända under det första besöket. Då vet du hur du ska förbereda ditt barn på bästa sätt. Ju färre överraskningar, desto bättre. Det brukar vara en bra ledstjärna i sammanhanget.

Mer information om tandläkare i Jönköping hos: https://parlanstandvard.se/

22 May 2023