Tandprotes Norrköping

Ersätt dina förlorade tänder

Blogg

RSS

Barn ska belönas på sitt allra första besök hos tandläkare i Jönköping

22 May 2023

Tandläkare i Jönköping får då och då träffa en helt ny liten patient som kommer på sitt allra första tandläkarbesök. Det är en stor dag som ska firas!

Att gå på sitt första tandläkarbesök är något de flesta barn tycker är mycket pirrigt. Kanske till och med lite nervöst, men med rätt förberedelse kan det bli en helt och hållet positiv upplevelse. Och ja, de flesta tandläkare delar fortfarande ut en liten belöning till barnen när de är klara.

De flesta som föddes på 70- och 80-talen har starka minnen från det där klistermärket som man fick välja ut i en särskild burk när man genomfört ett tandläkarbesök. För många var det hela anledningen till att man över huvud taget gick med på att följa med till tandläkaren. I dag har många tandläkare uppgraderat presenten till en liten plastleksak, men systemet är detsamma.

Barn hos tandläkare – ge uppmuntran och belöning för positiv förstärkning

Barn behöver uppmuntran. Att få en liten present när man varit duktig hos tandläkaren betyder inte att man är bortskämd. Det innebär att tandläkaren blir förknippad med något positivt, vilket är mycket viktigt. Det är inte bra om ett barn utvecklar tandvårdsfobi på grund av dåliga erfarenheter som liten.

Tandläkare i Jönköping är generellt mycket erfarna och duktiga på att bemöta små barn som går till tandläkaren för första gången. Om du vill kan du som förälder ringa till kliniken och fråga exakt vad som kommer hända under det första besöket. Då vet du hur du ska förbereda ditt barn på bästa sätt. Ju färre överraskningar, desto bättre. Det brukar vara en bra ledstjärna i sammanhanget.

Mer information om tandläkare i Jönköping hos: https://parlanstandvard.se/

Tandläkare i Alby tar hand om tandvärken

10 May 2023

Det går att förebygga många problem med sina tänder, men inte om det handlar om olyckor. Då är det bara att lyfta telefonen och ringa en tandläkare i Alby.

Man ska aldrig underskatta konsekvenserna av tandvärk. Det påverkar hela kroppen på ett sätt som känns både orimligt och oproportionerligt. Du kan få feber och stora svårigheter att sova. Så när tandvärken väl har börjat, vänta inte längre än nödvändigt innan du kontaktar en tandläkare i Alby.

Varför tandvärken uppstår kan bero på många olika saker. Ibland kan det vara resultatet av flera år av dålig tandborstning som gör att din karies tagit över. Ibland är det en olyckshändelse – som att man halkar på is och slår ut framtänderna – och andra gånger kan exempelvis visdomständerna göra sig påminda.

Trygga tandläkare

Oavsett anledning så kan du vara trygg med att en tandläkare i Alby alltid kommer att välkomna dig till sin klinik. Många har fördomar om att tandläkare gärna dömer dig för vad du inte gör med dina tänder, men då kunde man inte ha mer fel. Däremot vill förstås tandläkaren ge dig tips så att du får den bästa munhälsan du kan ha.

Så, oavsett om du har problem nu eller inte kan det vara bra att spara sökningen “Alby Tandläkare” i din telefon eller dator. Då är du åtminstone förberedd den dag tandvärken gör sig påmind. Då ska du agera direkt – men det bästa är förstås om du förebygger genom att ta hand om dina tänder.

Noggrann tandblekning i Norrköping

21 Jun 2022

Vill man ha vita tänder kan en klinik i Norrköping hjälpa. Tandblekningen görs på olika sätt men innefattar ofta gel. Behandlingen kan även göras hemma.

Kristin hade sedan länge varit medveten om att tänderna hade mörkare fläckar. Hur hon än borstade och använde olika medel gick de inte bort. Hon hade slutat le sitt stora, fina leende och till sist var det en av hennes närmaste vänner som reagerade. Kristins bekymmer var ingen hemlighet utan något hon delade med sina vänner.

De ville hjälpa sin vän och bestämde sig för att köpa ett presentkort på en tandvårdsklinik. Den låg i Norrköping och hade tandblekning på behandlingsmenyn. Gåvan lämnades över under en tjejkväll hemma hos Kristin, som blev rörd över vännernas omtanke. Själv skulle hon aldrig lagt pengar på något för sig själv.

Mer än bara tandblekning

Tiden var bokad och nu var hon äntligen på väg för att göra en tandblekning i Norrköping. Som hon hade längtat. Men det fanns fortfarande en oro att det inte skulle bli bra. Den hon pratat med på kliniken hade förklarat att de skulle byta eventuella lagningar för att tandblekningen skulle bli jämn och fin.

Kristin funderade på ett tandsmycke – något som vännerna inte visste något om. Det beslutet skulle tas när hon såg tandblekningsresultatet. Efteråt förstod hon inte varför hon oroat sig. Inga lagningar behövde bytas och efter ett par timmar hade hon en vacker, vit tandrad. Som finish tog hon mod till sig och sa ja till tandsmycket. Snart skulle hon le stort mot sina vänner igen.

Bättre livskvalitet med tandimplantat i Göteborg

7 Jun 2022

Innan man råkat ut för eländet med att förlora tänder förstår man inte hur besvärligt det är. Ett tandimplantat Göteborg kan förändra livet åt rätt håll.

Det sägs att en olycka händer lätt och så är det förstås. Skulle olyckor inträffa med förvarning vore de inte olyckor, eller hur? En omkullkörning på cykel eller en snubbling över lämpligt/olämpligt husdjur eller en mattfrans och sen är du där. Munnen blöder och tanden kanske du svalde? Inte bra alls.

Att bli av med tänder kan hända vem som helst hur som helst när som helst. Det kan också ha samband med vissa sjukdomar. Det intressanta är inte hur det hände utan vad du kan göra åt det. Det finns både estetiska skäl och rent praktiska. Saknade tänder ger problem med att tugga och ser mindre vackert ut.

Att skaffa tandimplantat

Att ersätta saknade tänder är inte svårt men det kan vara en ganska långdragen process. Givetvis börjar den med besök hos en kompetent tandvårdsklinik. Där gör man en bedömning och ger råd. När man är överens om det hela borras titanskruvar in i tandbenet där sedan ett tandimplantat skruvas fast. Däremellan behövs lite läkning och kontroller.

Ett färdigt implantat sitter där för livet och ska skötas som alla andra tänder. Ingen kan se skillnad på implantatet och dina “riktiga” tänder och du får tillbaka både ditt vanliga glada leende och din tuggförmåga. Helt enkelt en stor ökning av din livskvalitet. Ta snarast kontakt med en erfaren tandvårdsklinik i Göteborg för undersökning.

Prisvärd tandvård i Avesta

5 Mar 2022

Det är många saker som kan hända med tänderna. För att se till att hålla dem i bra skick behöver man låta en tandläkare se över dem med jämna mellanrum. Få god och prisvärd tandvård i Avesta.

Dagen så många fruktar är dagen då man måste börja betala för sin tandvård. Allt för många struntar i att besöka tandläkaren på grund av att det ofta innebär en stor kostnad. Istället väntar de tills problem med tänderna uppstår, men då har det redan gått för långt. Trots att du är över 23 år och får betala för besöket själv, är det bra att ändå besöka tandläkaren, då du i längden kan spara pengar på det. Istället för kostsamma behandlingar kan du ta hand om problemen i tid. Dessutom håller du tänderna i bra skick och du slipper tandvärk. För att få ut så mycket som möjligt, välj bra tandvård i Avesta eller den stad du bor i.

Tandvård är viktigt

För att ha en bra mun- och tandhälsa gäller det att man tar hand om tänderna hemma. Man gör trots allt den största delen hemma. Att inte äta för mycket socker och inte dricka för mycket kolsyrat är saker som kan hålla undan problemen. Utöver det bör man givetvis även borsta tänderna minst två gånger per dag. Glöm inte heller den viktiga tandtråden. Trots att du sköter allt detta bör du låta en tandläkare se över tänderna. De är trots allt proffs på tänder och munhälsa, och de ser till att allting är som det ska.

Skalfasad i Stockholm för ett bländande leende

20 Feb 2022

Har du fått missfärgningar på dina tänder och vill ha något mer bestående än vanliga tandblekningen så är skalfasader i Stockholm lösningen för dig. Lys upp världen med ett leende.

Är du som många av oss andra? Du vaknar på morgonen och fullkomligt jagar ner för att få i dig den första koppen kaffe. Och sedan en espresso på eftermiddagen. En kopp te på kvällen? Vem kan klandra dig, men kaffe, te och cigaretter och mer gör lätt att dina tänder blir missfärgade och vad gör det för ditt liv om du skäms för att le och får höra att du har bruna tänder? Det finns många bra lösningar som du kan sköta hemma men om du vill ha något mer bestående så kan skalfasad i Stockholm vara något du borde ha i tanken.

Skalfasad - så går det till

En skalfasad är ett tunt hölje av porslin som fästs på dina tänder och på så sätt så verkar behandlingen direkt till skillnad från olika tandblekningsmetoder som tar dagar eller veckor att få effektiv verkan. Behandlingen är enkel med ett proffs på skalfasad i Stockholm och sedan är du redo att dela med dig av ditt leende till hela världen. Höj livskvalitén när du vågar le mer. Materialet som kommer sättas på dina tänder är av högsta kvalité och gjort för att du ska glömma bort att du ens har skalfasader i munnen. Fundera på skalfasad i Stockholm för bästa servicen och våga le igen.

Rätta till tänderna så de sitter rätt i munnen med Invisalign i Malmö

20 Jan 2022

Har du sneda tänder? Får det dig att hålla igen med leendet på dejten eller arbetsintervjun? Du kan få det ordnat på ett nytt otroligt smidigt sätt med Invisalign i Malmö. Ta chansen att le igen.

Många idag går runt med sneda tänder. Det kan påverka din livskvalitet. Du kanske tänker att du inte riktigt kan le mot den där snygga tjejen eller killen som du är intresserad av. Du kanske inte vågar smälla upp leendet mot arbetsgivaren på intervjun. Du kanske får ett rykte om dig att du alltid är sur då du aldrig ler. Du ska inte behöva ha det så här. Dina sneda tänder kan bli ett minne blott med Invisalign, och den görs till exempel i Malmö. Tandställning är passé, ta steget in i framtiden och le igen.

Skräddarsydd behandling med Invisalign i Malmö

Invisalign i Malmö sköts otroligt smidigt. Du besöker kliniken för en gratis konsultation utan förbindelser. Efter det, om du vill få behandling, så görs ett digitalt förarbete där din mun kontrolleras så att du får skräddarsydda skenor för just dig. Och bäst av allt är att du får se det färdiga resultatet i förväg. Tandskenorna bär du sedan hemma, och du kan ta ut dem vid tandborstning och måltider, samt att du besöker kliniken varannan vecka och får nya skenor. Detta gör Invisalign mer hygieniskt än tandställning. Och oroa dig inte, skenorna är nästintill osynliga. Boka gratis konsultation redan idag. Läs mer om Invisalign på denna sajt: invisalignmalmö.se

Tandvård i världsklass i Malmö

17 Jan 2022

Din tandläkare förkovrar sig ständigt, går på kurser och är fullt uppdaterad om nya metoder och material. Det är därför du lugnt kan förvänta dig en tandvård i Malmö som är av världsklass.

Det behöver inte gå så lång tid alls, men om du tänker på olika tandlagningsmetoder så har de ändrats mycket, till och med från gång till gång du har behövt laga ett hål. Det kommer ny teknologi hos tandläkaren, och det kommer nya material. Det gäller för tandreglering och implantat också. Du som undviker tandläkaren och har tankar om hur det går till att ha tandställning eller proteser borde boka tid direkt och se allt nytt inom tandvård i Malmö.

Du är en viktig kund

En tandläkare nuförtiden bemöter alla sina patienter som de viktiga kunder de är. Du har mycket att säga till om och kan välja mellan en hel mängd olika tandbehandlingar. Det finns subventioner för tandvård, som du säkert vet. Sådant skiftar också över tid, så du får fråga din tandläkare till råds när du har bestämt dig för en viss tandvårdsbehandling. Ibland erbjuder tandläkare också planer för avbetalning. Tanken är att alla ska kunna tugga ordentligt och ha friska och hela tänder.

När det gäller tandblekning, skalfasader och implantat, är det moderna åtgärder som är mycket populära. Det finns tandställningar av plast, invisalign, som är nästan osynliga, utbytbara skenor. Dessa byter du med jämna mellanrum, och sedan sitter dina tänder rakt igen. Oönskade gluggar mitt i tandraden går att fixa till, så prioritera din tandvård. Läs mer om tandläkare på denna webbsida: tandvårdmalmö.nu

Behöver du tandreglering i Karlstad?

20 Dec 2021

Du behöver inte åka ifrån Karlstad för att göra en tandreglering med perfekt resultat. Oavsett ålder är det möjligt att få ett mycket bättre bett och snyggare tänder med hjälp av tandläkaren.

Tandreglering görs av många olika skäl. Det kan vara för att du vill ha ett jämnare leende såväl som att du har problem att tugga. De allra flesta tandläkare i Karlstad kan hjälpa dig med vad som brukar kallas tandställning.

Söker du på tandreglering i Karlstad får du en hel del träffar. Därför kan det vara bra att jämföra tandläkare innan du bestämmer dig. Har du medicinska skäl kan du behöva en specialist. Ofta får du en remiss om det rör sig om skador som behöver åtgärdas och då åtgärden inte är enbart estetisk.

När bör du vända dig till en tandläkare?

Har du problem med bettet, det vill säga du har svårt att tugga eller om dina tänder sitter så att de skadar munnen, kan du prata med sjukvården. För barn är det gratis, i regel upp till du fyllt 23 år. Därefter kan du behöva betala själv såvida inte hälso-och sjukvården gör bedömningen att du behöver bettkorrigering.

Är det av rent estetiska skäl, och du är vuxen kan du välja tandläkare själv. Du får betala för regleringen men det brukar finnas lösningar som gör att du kan göra en avbetalning. Priserna i Karlstad skiljer sig kanske något åt. Därför kan du jämföra flera och samtidigt ha i åtanke att bemötande och kvalitet även är avgörande.

Tandimplantat i Malmö gör det

12 Nov 2021

Om man skall göra tandimplantat i Malmö är det bra med en klinik som verkligen är personlig. De anpassar behandlingen efter ens behov och ser till att man känner sig trygg med behandlingen.

Ett tandimplantat kan förändra mycket i ens liv. Dåliga tänder kan göra att man blir sjuk. Tänder som man av någon anledning tappat eller förlorat genom en olycka lämnar jobbiga tomrum i munnen. Gör man något åt det så känns det bättre.

Är man inte säker på att det är rätt sak att göra så kontaktar man en klinik som gör tandimplantat och får tid för en första undersökning. Sedan kan de avgöra om det går att sätta in en titanskruv i käkbenet.

Tandimplantat växer fast i benet och blir som en tand

Meningen med operationen är att det skall bli som en riktig tand. Implantatet består av en titanskruv som fästs i käkbenet och sedan växer fast där. Titan är ett ämne som kroppen accepterar så därför stöts den inte bort.

Operationen består av olika delar, så man kommer på ett par besök hos kliniken. Först för att fästa skruven och få en tillfällig tand. När det har läkt ersätter man med tanden som gjorts av en tandtekniker. Det går att ersätta flera tänder men då måste man komma på fler besök.

Den tillverkade tanden kommer att behöva precis lika mycket skötsel som en av de riktiga. Tandköttet måste hållas friskt och tanden behöver borstas på samma sätt. Gör man det har man en tand som är fin och håller länge.

Dags för besök hos akuttandläkare Malmö?

16 Oct 2021

Ingen av oss går genom livet trippande försiktigt och med stötdämpande underlag. Alla har inte sådan otur att de slår ut tänder. Bara ibland. Då är det akuttandläkare Malmö som gäller.

Det finns aj och så finns det stora aj. Alla som råkat ut för tandproblem vet precis. Av någon elak anledning gör alla sjukdomar och skador som drabbar våra tänder jävulskt ont. Ingen av oss planerar ju direkt att dratta omkull med cykeln och slå hakan i en trottoarkant.

Inte heller hade vi tänkt oss att snava i källartrappan och tillbringa eftermiddagen på akuten. Ändå händer det många, varje dag. Det är inte enbart utslagna eller skadade tänder som kräver ett besök hos akuttandläkare, men många besök har sin grund i olyckor, små eller stora. Det går också alldeles utmärkt att få jättetandvärken Allan till synes från ingenstans och det är inte heller kul.

Hjälp hos en akuttandläkare

När olyckan har hänt så har den hänt och det är inget att göra åt den saken. Ta upp telefonen och få tag i en tandläkare kvickt. Har du slagit ut en hel tand och har den kvar kan du ändå ha en smula tur. Spara den och ta med så kanske den kan sättas tillbaka.

En utslagen tand stoppar du tillbaka in i munnen eller lägger i mjölk. Sedan spurtar du - försiktigt - iväg till din akuttandläkare och får kvalificerad hjälp. Snabbt. Tiden är viktig vid tandskador. Ditt ovanliga problem är din akuttandläkares vardag och du får snabb hjälp. Läs mer om akuttandläkare på denna sida: akuttandläkareimalmö.se

Ring en tandläkare i Malmö om tandvärken blir akut

9 Oct 2021

Att drabbas av tandvärk är obehagligt. Det vet alla som någon gång har haft en inflammerad visdomstand. En kompetent tandläkare i Malmö kan göra behandlingen så smärtfri som möjligt.

Alla gillar inte att gå till tandläkaren. En del har varit med om en upplevelse tidigare som gör att man drar ut på nästa besök. Man oroar sig – kanske helt i onödan? För tandläkarbesöket kan faktiskt vara trevligt. Duktiga tandläkare och tandhygienister vet hur man lugnar sina patienter. Undersökningar sker med varsam hand. Behandlingar utförs med hjälp av moderna hjälpmedel så att du som patient kan känna dig trygg och säker. Och känslan efter en total genomgång i munnen är underbar. Bort med tandsten och blödande tandkött. Laga hål som ilar och smärtar. Och vips känns andedräkten fräschare igen.

Tandläkare i Malmö – tillgänglig dygnet runt

Ibland är livspusslet svårt att få ihop. Det blir knöligt att få in tandläkarbesöket i vardagen. Då kan det vara skönt att veta att det finns tandläkare i Malmö som har anpassat sig till ett stressat storstadsliv. Förlängda öppettider och ökad flexibilitet, allt för att öka tillgängligheten. Det ska inte kosta en förmögenhet att gå till tandläkaren. Kanske kan du använda dig av högkostnadsskyddet. Är du intresserad av att göra ett större ingrepp? Har du funderat på en tandfasad, tandkrona eller implantat? Då ska du kontakta en tandläkare för en kostnadsfri konsultation. Det finns mycket att göra med hjälp av ny teknologi och bra material.

Är det dags att besöka en tandhygienist i Solna?

8 Oct 2021

Har du problem med blödande tandkött eller värk? Då kan det vara dags att besöka en tandhygienist i Solna, för att ta bort tandsten och ta reda på varför ditt tandkött inte mår så bra.

Ibland kan du gå och dra på saker som du egentligen skulle behöva ta tag i direkt. Men så en dag inser du att nej, nu är det dags att boka den där tandläkartiden eller ta tag i att besöka en tandhygienist i Solna. Ett beslut som alltid är gott, eftersom det är viktigt att du har en god tandhälsa så att du slipper värk och besvär från dina tänder och ditt tandkött. Har du redan större besvär är det viktigare än något annat att du bokar ett besök så snart som möjligt, så att du stoppar en utveckling som går åt fel håll gällande din tandhälsa.

Tandhygienist som ger dig en bättre vardag

Många tycker att det är smärtsamt att gå till en tandhygienist. De som känner så är dock ofta de som dragit ut på besöket alltför länge. Om du går regelbundet till din tandhygienist kommer det inte att vara så illa, utan gå snabbt och smärtfritt. Har du dessutom följt alla tips och rekommendationer från din tandhygienist kanske du inte ens behöver en behandling. Det kanske faktiskt räcker med en undersökning av din tandhygienist eller din tandläkare, när du ändå är där för att kontrollera hur det står till med dina tänders hälsa.

Mer självförtroende med estetisk tandvård

21 Sep 2021

Tänderna gör otroligt mycket för vårt mående. Gör det ont mår man dåligt, men ser de dåliga ut kan man må dåligt av det med. Det löser sig med estetisk tandvård, hitta en klinik nära dig.

Vi alla föds på olika sätt. Vi har olika utseende och med det innebär också olika tänder. Tänder är så pass olika andras att man kan bli identifierad med dem. Ganska häftigt ändå. Trots det så är långt ifrån alla nöjda med sina tänder. Det kan bero på olika saker. Allt från för stora glipor mellan tänderna till tänder som växer snett och växer över varandra. Eller missfärgade tänder som man inte kan eller vill vänja sig vid. Det finns helt enkelt en hel del olika man kan vilja ändra på. Och det gör man med estetisk tandvård, där de fokuserar på tändernas utseende.

Kliniker som är proffs på estetisk tandvård

Om man är i behov av estetisk tandvård ska man vända sig till en klinik som är proffs på just det. Det finns de som är inriktade på estetisk tandvård. Det första du gör är att ta kontakt. Sedan träffas ni där de kontrollerar dina tänder, ni gör tillsammans en plan om hur och vad som behöver göras. Deras mål är detsamma som ditt, att du ska bli nöjd och ha fina tänder igen. Tänder har en tendens att även påverka självförtroendet. Det behöver du inte tänka på när tänderna är fixade. Dina tänder kommer vara så fina. Med ett förbättrat självförtroende och tänderna på topp så kan man inte låta bli att gå och le hela tiden. Det finns så många anledningar att vara glad över.

Aldrig för sent att få estetisk tandvård

Många som har sneda tänder fixar till det redan som barn, även om de har stora glipor, men det är aldrig för sent. Så är du vuxen och har dessa problemen, se till att ta tag i det. Det finns inget att vänta på. Skillnaden är att man får bekosta det själv. Har man sneda tänder kan det i längden skada ens andra tänder. Därav är det bra att ta tag i det så snart som möjligt. Det kan även skapa ett obehag efter ett tag. Kliniken du vänder dig till kan ofta ge ett kostnadsförslag redan innan ni påbörjar. Många kliniker går även med på någon form av delbetalning. Behövs det så kolla upp först att de är okej med det.

När man önskar estetisk tandvård i Malmö

12 Aug 2021

Att gå till tandläkare för att försäkra sig om att tänderna är i bra skick eller när man får akut tandvärk är en självklarhet. Att man även kan göra estetisk tandvård är det inte alla som vet.

Vera suckade högljutt och gjorde en grimas åt sitt eget ansikte i spegeln. Det var så orättvist att hon hade så fula tänder. Hade man frågat någon i hennes omgivning om det hade de sagt att hon hade en vanlig tandrad.

Vera hade hört talas om att en tandläkare på stan kunde göra så att man fick vita tänder. Men hon hade inga pengar. Något som skulle ändras ganska snart. Men det visste hon inte ännu.

Estetisk tandvård i Malmö till glädje för många

Många människor lider i tysthet över sina tänder. Kanske väljer de att vara tysta i stället för att vara med i en diskussion i rädsla för att någon ska se tänderna. Många talar med en hand framför munnen för att dölja.

Men det finns ingen anledning att må dåligt när det finns möjlighet till tandblekning som tar bort fläckar och ger ett bländande leende.

Vissa fläckar eller trasiga tänder går inte att förbättra med tandblekning. Men då finns skalfasader av tunt porslin. Har man slagit av en tand är skalfasad en bra lösning för att få tillbaka sitt forna utseende. För den som inte vet om skalfasaderna ser de ut som helt äkta tänder.

Två exempel på estetisk tandvård som kan ge tillbaka leendet igen. Lär dig mer om estetisk tandvård estetisktandvårdmalmö.se

← Äldre inlägg