Tandprotes Norrköping

Ersätt dina förlorade tänder

När behöver man tandimplantat?

Tandimplantat är en svensk uppfinning, visste du det? Liksom blixtlåset, tändstickan och Tetrapaken (de pyramidliknande förpacknigarna som man en gång fyllde med juice, saft eller mjölk). Det är många bra uppfinningar som är svenska, men för dem som har tappat sina tänder kanske tandimplantatet seglar upp som de främsta och viktigaste. Ett tandimplantat är helt enkelt det bästa sättet att trolla bort glappet som uppstår när man har tappat en tand.

Det som är så bra med tandimplatat är att de helt enkelt trollar bort gluggen där tanden en gång satt genom att man skruva i en titanskruv i käkbenet, där tanden en gång satt. Sedan gör man en kopia av den tand som en gång satt där men som har gått förlorad. Sedan skruvar man i kopian av tanden; och sedan har man en ny tand där den gamla en gång satt.

Tandimplantat – bästa sättet ersätta förlorad tand

Med tandimplantat kan du fortsätta som förut. Du kan tugga och äta precis som förut, och antagligen kommer du att ha ersättning för den förlorade tanden livet ut. Och precis som i andra och liknande fall när det handlar om en lite dyrare investering så kan man betala detta med en avbetalningsplan. På det sättet behöver man inte oroa sig över sin munhygien. Det är rimlig tandvård för alla. De är bättre än löstagbara tandproteser (löständer). Med tandimplantat behöver du inte vara orolig över att inte kunna tugga ordentligt. Ibland är man ju så sugen på knäckebröd, eller ett riktigt färskt och gott äpple. Har man då löständer, blir det svårt att tugga, men med tandimplantat spelar det inte någon roll.

Så tar man hand om tandimplantat

Man bör borsta sina tandimplantat minst lika bra som med sina andra tänder. Om man inte borstar sina tandimplantat då riskerar man att få infektioner, vilket skulle kunna äventyra hälsan i munnen. Om man inte gör det, så kan även tandimplantatet infekteras, som andra tänder, och ramla ut. Om man röker bör man definitivt sluta med det, liksom sluta snusa. Sedan bör man fortsätta att gå till tandläkare regelbundet. Ser man till att sköta om sina tänder och tandimplantat då kommer de att kunna sitta kvar resten av livet, om man så vill. På det sättet behöver man inte göra skillnade mellan egna tänder och tandimplantat. Funderar du på att sätta in tandimplantat? Läs då mer om tandimplantat som man kan få i Stockholm på: https://www.tandimplantatstockholm.nu.

30 Jan 2020