Tandprotes Norrköping

Ersätt dina förlorade tänder

Prova på tandblekning hos tandläkaren?

Visste du att du kan lika väl anlita en tandläkare för din tandblekning? Även tandläkarna kan utföra de olika skönhetsingrepp som man önskar när det kommer till tänderna. De flesta vill ju ha tänder som både är friska och hela, eller hur? Ska man få både friska och hela tänder, måste man ju gå till en tandläkare regelbundet, eller hur? Så den som även kan ta hand om tändernas utseende är ju tandläkare i Bromma, till exempel.

Tandläkare vet ju bäst hur man ska ta hand om dem för att de ska behålla sitt oförstörda utseende, som man oftast föds med. Och har de skadats så är det tandläkarna som vet hur man ska göra för att reparera och laga dem. Det är de som kan lägga på en krona, ett implantat eller hur man lagar ett hål i tänderna så att det knappast syns.

Så går en tandblekning till hos tandläkaren

Antingen kan man bleka tänderna med Opalescence 16 procent karbamindperoxid, eller Opalescence Boost med 40 procent väteperoxid klinikbehandling. Eftersom man innan alla tandblekningsbehandlingar ska till en tandläkare för en tandläkarundersökning innan man kan bleka tänderna så kan man ju ändå genomföra den när man ändå är hos tandläkaren. Varför gå till det ena stället och sedan det andra? Det är ju helt onödigt när man bara behöver gå till en, och det är lika bra att gå till tandläkaren.

Tandläkaren vet bäst om tandblekning

Vem känner bättre till hur tänderna bör blekas än en tandläkare? De vet också hur man ska bleka dem så att de inte blir för vita. Jo, det händer då och då att tänderna blir alldeles för vita, så att andra bara ser ens tänder, och inget annat.

  1. Man undersöker tänderna – man tar minst 4 röntgenbilder för att se att man inte har karies i tänderna.
  2. Man bestämmer vilken behandling som är bäst för att få vita tänder.
  3. Men gör en riskbedömning om man i framtiden kan råka ut för karies, tandlossningssjukdom eller får andra tand- eller käkproblem.
  4. Sedan genomför man själva tandblekningen.

Det som är viktigt är att en tandläkare får göra en riskbedömning om tandblekningen skulle kunna utgöra en försämring av tänderna. Skulle man ha karies i tänderna och utför en tandblekning kan man allvarligt skada tänderna, dessutom gör det ont. Och det kan man vilja besparas från. Det är därför som man alltid bör gå till en tandläkare så att man inte tar några onödiga risker. Det finns ju en massa tandblekningsbehandlingar som man kan köpa på internet, men det avråder vi starkt från.

30 Nov 2019