Tandprotes Norrköping

Ersätt dina förlorade tänder

Tandimplantat mest naturlig ersättning

Har du mist någon av dina tänder? Då vet du att det kan kännas väldigt konstigt att mista sina tänder. Framför allt om du var ung när du miste dina första tänder. För flera generationer sedan var det inte konstigt att i unga år mista sina tänder. Man visste helt enkelt inte om att det var viktigt att borsta dem så noga. Då borstade man dem mest för att det skulle se fint ut. När våra far- och morföräldrar var små, borstade man dem inte varje dag, som vi gör nu. Det har lett till att vi har bättre tänder än någonsin. Vi ser också att de som nu är gamla, har bättre tänder än vad deras föräldrar hade. 

Viktigt att behålla sina tänder

Att få behålla sina tänder är viktigt för livskvaliteten. Det hjälper till att bevara den generella hälsan hos den som är gammal. Forskare har ju kommit underfund med att ett friskt hjärta vill ha så lite plack i tänderna som det bara är möjligt. Ju mindre plack desto bättre hjärta, med andra ord. Förut visste vi inte om sambandet mellan plack i tänderna och hjärtats hälsa, idag vet vi det.

Egentligen är det inte så konstigt; har du dålig hygien i din mun och bakterier, som orsakar plack, följer bakterierna med i maten ner i magsäcken. Från magsäcken följer bakterierna sedan med blodet runt i blodomloppet, till hjärtat, och påverkar det och kan göra skada. Därför är en så ren munhygien som möjligt  spara ditt hjärta och behålla hälsan i ditt hjärta. Få människor skulle kunna se samband mellan munhygienen och tillståndet i sitt hjärta. 

Behåll en bra hygien

Därför är det viktigt att ersätta förlorade tänder i munnen, för att behålla en bra hygien. Förlorade tänder kan bli en grogrund för bakterier, fram för allt ifall en del av tanden finns kvar, eller skadar munnen på något sätt. Det kan vara sår som inte läker som de ska, eller smuts som samlas där tanden en gång har varit. Dels kan det vara svårt att äta mat om det fattas en tand i tandraden, dels är det fult och särskilt om man är ung, vill man inte ha hål i tandraden.

Tandimplantatet ser naturligt ut

Då kan ett tandimplantat vara den bästa lösningen på det hela. Ett tandimplantat ersätter den förlorade tanden, utan att det syns att det är en ersättning för en förlorad tand. Ett tandimplantat är en tand, som ser ut som dina andra tänder, men har en titanskruv i änden. Den skruvas fast i tandköttet och ser ut som dina andra tänder. Du borstar på samma sätt sedan och den ska sitta livet ut. Läs mer om tandimplantat i Stockholm här.

12 Mar 2018