Tandprotes Norrköping

Ersätt dina förlorade tänder

Tandställning för barn och vuxna

Det finns flera orsaker till att man kan behöva en tandställning, och alla är lika viktiga. Tänderna har stor betydelse för välmåendet och både barn och vuxna kan behöva reglera sina tänder.

Behöver tänder regleras på grund av fysiska och praktiska orsaker, som någon typ av bettfel, är det ofta tandläkaren som upptäcker detta. Vanligtvis sker det när barnet tappar sina mjölktänder och de nya tänderna kommer upp. Ett bettfel kan innebära att du får problem med att tugga eller bita. Står tänderna ut kan de även lätt skadas vid olika fysiska aktiviteter. Du kan även reglera tänderna av estetiska skäl för att de är sneda, då din självkänsla och att du mår bra och vågar le är viktigt.

Osynlig och avtagbar tandställning

Idag finns det många olika typer av tandställningar att välja mellan. Den klassiska rälsen är fortfarande vanligt förekommande, men det finns även osynlig tandställning som istället fästs på insidan av tänderna. Det har också blivit vanligare med invisalign tandreglering, vilket många upplever som mer skonsamt. En invisalign tandställning består av genomskinliga plastskenor som är nästintill osynliga och som även är avtagbara. Detta gör det enklare att rengöra både tänder och tandställning. Är du intresserad av att reglera dina tänder ska du kontakta en tandvårdsklinik specialiserad på ortodonti. Då görs först en ordentlig utredning av en specialisttandläkare för att se vilken behandlingsmetod som är lämpligast. Det tas även foton, röntgenbilder och tandavtryck av bettet, som sedan får ligga till grund för den tandställning som tillverkas. Läs mer om Invisalign på denna sida: invisalignstockholm.net

16 Jun 2021